Saturday 10 July 2010

Outside the Wall - Εξω Από Το Τείχος

Αντιγράφω από δημοσίευμα του Κ.Πουλακίδα (Αυγή,8/7/2010) :

Το μοντέλο της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου υπερασπίσθηκε η Σοφία Σακοράφα, δηλώνοντας ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο. Είναι ανήθικο και ιδεολογικά ακατανόητο να λέει η κυβέρνηση ότι τα μέτρα είναι άδικα, αλλά αναγκαία, τόνισε η ανεξάρτητη βουλευτής, λέγοντας χαρακτηριστικά: "αν δεν μπορείς να είσαι σοσιαλιστής μέσα στην κρίση, μέσα δηλαδή στην ιστορική και πολιτική συγκυρία που ωριμάζει και τη δυνατότητα και τη σκοπιμότητα της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου, τότε δεν μπορείς ποτέ να είσαι σοσιαλιστής, παρά μόνο νεοφιλελεύθερος".
Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι "πολιτικά ανέντιμο από τη μία κόβουμε μισθούς και συντάξεις, χωρίς οικονομικό αντίκρισμα για το κράτος, και από την άλλη νομιμοποιούμε στα νοσοκομεία παρανομίες δισεκατομμυρίων, με το επιχείρημα ότι θα είναι η τελευταία φορά. Έχουμε τρελαθεί τελείως. Η Βουλή σήμερα, στην πλέον τραγική οικονομική συγκυρία, καλείται να περάσει τροπολογία νομιμοποιώντας ληστεία εκατομμυρίων, με την υπόσχεση ότι θα είναι η τελευταία φορά που τα χαρίζει σε κλέφτες".
Προσεγγίζοντας την πολιτική φιλοσοφία του νομοσχεδίου η Σ. Σακοράφα το χαρακτήρισε ως "θατσερικό", καθώς σκοπός του είναι η μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος από δημόσιο, κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο, σε κεφαλαιοποιητικό ή αναλογικό –όπως το ονομάζουν- με την εισαγωγή της ιδιωτικής ασφάλισης και την ελαχιστοποίηση της συμμετοχής του κράτους και την κατάργηση της τριμερούς χρηματοδότησης.
Η Σ. Σακοράφα είπε ότι τα "μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού" δεν επιβλήθηκαν λόγω της κρίσης, αλλά με αφορμή την κρίση και εκτίμησε ότι "σύντομα θα ζήσουμε στιγμές αποκάλυψης", όπως στην Ουγγαρία με την ενίσχυση των φασιστών. "Όταν κοιλοπονάει η ιστορία, γεννάει ή τέρατα ή αγγέλους. Οι μαμές τις ιστορίας ας είναι αυτή τη φορά η κοινή πολιτική δράση όλων όσων αντιστεκόμαστε, όλων όσων υποδεικνύουμε έναν άλλο δρόμο και ένα άλλο όραμα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ ήδη τις έχω αναλάβει τις δικές μου", κατέληξε.

Τα συγχαρητήρια μου στη Σοφία Σακοράφα.Επιτέλους μία πολιτικός που δείχνει πως τιμάει την ψήφο του Ελληνικού λαού και κυρίως την ηθική και τα πιστεύω της. Όταν βλέπω τέτοιους ανθρώπους ελπίζω γιά το αύριο.Ανθρώπους που δεν θυσιάζουν αρχές και αξίες για να μην χάσουν τη βολή τους. Που πιστεύουν στο αύριο μέσα από τα δικά μας χέρια και όχι μέσω ανάλγητων αφεντικών που βλέπουν μόνο αριθμούς και όχι ανθρώπους.
 Ολόκληρη η ομιλία της Σοφίας στην Βουλή (καί αξίζει τον κόπο να την διαβάσει κανείς ολόκληρη) είναι στην διεύθυνση: http://www.sakorafa.gr/pages/
Για την Σοφία λοιπόν οι στίχοι του "Outside The Wall" (Έξω από το Τείχος, έξω από το Μνημόνιο, το ίδιο είναι) από τον Roger Waters των Pink Floyd.:


Ολομόναχοι, ή σε δυάδες
Αυτοί που στ' αλήθεια σ' αγαπάνε
Περπατούν πάνω κάτω,έξω απ' το τείχος.
Κάποιοι χέρι χέρι
Καί κάποιοι μαζεμένοι σε ομάδες.
Οι καρδιές που αιμορραγούν κι' οι ποιητές
Αντιστέκονται.
Κι' όταν σου' χουν δώσει όλο τους το είναι
Μερικοί σκοντάφτουν και πέφτουν,δεν είναι εύκολο
Να χτυπάς την καρδιά σου ενάντια
στο τείχος κάποιου παράφρονα δυνάστη.
"Δεν είναι αυτό όπου..."

...................

All alone, or in two's,
The ones who really love you
Walk up and down outside the wall.
Some hand in hand
And some gathered together in bands.
The bleeding hearts and artists
Make their stand.
And when they've given you their all
Some stagger and fall, after all it's not easy
Banging your heart against some mad bugger's wall.
"Isn't this where...."

Pink Floyd Music Video: 

Panagiotis Xourafas 

No comments: